Hoppa till sidans innehåll

Ostkakan 2017


Helgen den 14-15 Januari spelades äntligen den årliga tävlingen Ostkakan i Västervik. Det blev en väldigt rolig helg med spännande och jämna matcher. Vi från Nyköpings BMK åkte ner med 14 spelare, ungdomar som vuxna. Helgen slutade med många fina placeringar för klubbens spelare, hela 8 stycken medaljplatser och 2 av dom i den finaste valören.

Felicia Ågren Östlund tappade bara ett set under poolspelet i damsingel U11 och blev pooletta. Efter de tog hon sig hela vägen till final och vann där med siffrorna 12-21 21-11 22-20. 

Ola Almqvist och Matilda Forsberg spelade mixed i C och lyckades där ta sig till final utan att förlora ett set. I finalen var spelet lugnt och kontrollerat, Ola och Matilda styrde spelet och kunde vinna finalen med siffrorna 21-16 21-13.

Men guldet i mixed var inte Olas första medalj för helgen. Han och David Gustavsson kom tvåa i herrdubbel C efter en riktigt tuff dubbel där motståndarna har spelat i högre klass tidigare. Men en riktigt fin insats av dubbelparet!

Peter Forsberg tog sig till semifinal i Herrsingel C efter att inte förlorat ett set i varken poolen eller tidigare i slutspelet. Han spelade riktigt bra badminton men i semifinalen blev motståndaren som tidigare spelat elitklass  för tuff. 

På ungdomssidan lyckades förutom Felicia, hennes storasyster Linnéa Ågren Östlund spela till sig 3 bronsmedaljer. Hon deltog i både singel, dubbel och mixed och lyckades väldigt bra i alla 3 kategorier. Hon själv var lite besviken över singel då hon kände av en skada och inte kunde spela sitt egna spel i semifinalen men annars var hon nöjd och stolt.

Vi från klubben vill säga ett stort tack till alla spelare och medföljande för en rolig och spännande helg. Nu laddar vi om för våran egna tävling Gästabudet!

 

 

Uppdaterad: 18 JAN 2017 20:59 Skribent: Matilda Forsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings BMK - Badminton
c/o Jennifer Järnström, Husarvägen 6
61135 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0706383799
E-post: This is a mailto link

Se all info